Калкулатор трудноће

Путем ова два сервиса можете се информисати о ономе што сваку трудницу вероватно прво интересује: старост трудноће, очекивани термин порођаја, тј. колико има још до порођаја, приближни датум зачећа и два савета: када је оквирни датум за Дабл тест (ултразвук са проценом величине "вратне бразде" - NT) и када је оквирно време за једну од важних ултразвучних анатомско-морфолошких процена развоја плода.

Калкулатор трудноће
Датум почетка последњег циклуса: (MM/DD/YYYY):

 Превод четири реченице које видите, када после исправног уноса датума почетка последњег циклуса, притиснете "Израчунај!":

- Приближни датум зачећа је око...

- Ултразвучна процена величине вратне бразде (NT) би требало да буде око...  (овај датум се поклапа и са приближним термином Дабл (Double) теста)

- Ултразвучна процена морфологије плода би требало да се ради око...

- Очекивани термин вашег порођаја је... 

У којој сте недељи трудноће и колико вам је још остало дана до термина порођаја? Унесите датум првог дана последњег циклуса и притисните "save".

Напомињемо да се у оба калкулатора за просечно трајање циклуса узима 28 дана, и да у случају да вам циклус одступа од тога, ови калкулатори могу мало одступити. Осим тога, само ваш лекар је одговоран и надлежан да води вашу трудноћу према медицинским важећим протоколима, који не морају да се потпуно поклапају са овим горе приказаним и могу бити знатно проширени и другачији, посебно ако је ваша трудноћа специфична, тј. високоризична.

Напомена 2: За прегледање и коришћење ове странице НЕ препоручујемо Internet Explorer, док су сви други browser-i у реду.