Još jedna nagrada na Salonu knjiga u Novom Sadu

JOŠ JEDNA NAGRADA ZA PČELICU NA SALONU KNJIGA U NOVOM SADU - "ZAHARIJE ORFELIN" EDICIJI "MALE KNJIGE O VELIKIM LJUDIMA" 

Pored nagrade "Dušan Radović" za najbolju knjigu za decu i mlade u 2016, koja je dodeljena Raši Popov za roman "Ovčarsko-kablarska bajka" u izdanju Pčelice, ovaj čačanski izdavač je dobitnik još jednog vrednog priznanja u okviru novosadskog Salona knjiga.

Specijalna nagrada "Zaharije Orfelin" za najlepšu knjigu dodeljena je Pčeličinoj ediciji "Male knjige o velikim ljudima" autorke Aleksandre Bojović sa ilustracijama Igora Krstića. Stručni žiri ocenjivao je likovni i grafički izgled knjige, umetnički i likovni utisak, likovnu i grafičku opremu knjige, kao i nivo zanatskog i štamparskog izgleda knjige.

Ova popularna Pčeličina edicija već je nosilac nagrade ULUPUDS-a koja se dodeljuje u okviru beogradskog sajma knjiga za najbolje ilustrovanu ediciju.

"Male knjige o velikim ljudima" su edicija od 16 naslova u dva kola koja nam predstavlja život i rad nekih od najznačajnijih imena iz svetske istorije, koji su svojim delima i dostignućima ostali upamćeni za sva vremena. U malom formatu, na zanimljiv i originalan način, uz verodostojne ilustracije, uz knjige ove edicije upoznaćete se životom i radom nekih od najznačajnijih slikara, muzičara, naučnika, pisaca, vojskovođa i vladara koji su bitno uticali na stvaranje slike sveta kakvu danas poznajemo.

 

Пратите нас на нашем Јутуб каналу